duminică, 8 decembrie 2013

=== MUSTATA CHIVU, CHIVU MUSTATA ===

Cand s-a nascut Chivu Mustata, taica-su a desfacut un butoi de vin si a dat de baut la toata mahalaua.
Ta-su, un taranoi indolent dar viclean, s-a trezit din betie cand moasa l-a anuntat ca nou-nascutul avea par pe toata suprafata corporala semanand mai degraba cu un fat de cimpanzeu sau gorila.
In graba a mers cu cumnata-sa la baba Tinca, vrajitoarea strazii, prietena mai cu toata lumea, cerandu-i sfatul.
"Imbaiati pruncul paros in aceeasi covata cu un pui de caine. Daca moare cainele, baiatul o sa fie sanatos si scapa si de par", le spuse baba Tinca in schimbul a 20 de lei.
Cainele a murit fiind aproape sugrumat de mama copilului. Baiatul a scapat de par. A crescut mare. Mintea nu-l prea ajuta. S-a  angajat cu mari interventii la un turn de apa unde noaptea lucra ca paznic. S-a insurat cu Marioara, o mocanca din varful muntilor.
Cand lua chenzina Chivu Mustata ascundea banii de Marioara in burlanele si jgheaburile de ploaie ale acoperisului maghernitei unde traiau impreuna. Daca avea nenorocul sa ploua noaptea, dimineata curtea era plina de bancnote ude, imprastiate de la cuibar pana la poarta.
Marioara, fara sa stie adevarul, multumea cerului.
"De la nastere barbatul meu a fost insemnat si Dumnezeu ne binecuvanteaza" isi tot repeta in gand Marioara.
Din pat, Chivu Mustata isi blestema insa zilele si pe cainele afurisit care l-a aruncat in lumea asta nedreapta si nenorocita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu