vineri, 23 august 2013

+++ un pachet de tigari L&G, va rog!!! +++

Uzina Centrala avea 4 sectii.
Ziua toata strungurile mestereau iar sefii de sectie urmareau cu atentie orice abatere de la regimul strict de munca.
Intr-o dimineata, Priatnikov, inainte de inceperea lucrului a fost chemat de seful de sectie de la pavilionul alaturat, sectia de laminate, pentru a discuta o problema, sa-i spunem in aparenta personala. Pe un ton calm acesta l-a rugat pe Priatnikov sa fie foarte atent cu colegul sau de strung Maximov.
Maximov era urmarit de aproape 2 luni de catre maistrii si seful de la laminate fiind banuit a avea grave tulburari de personalitate si comportament si considerat de acestia ca posibil in orice moment o urgenta medicala. Hotarat lucru nu era adevarat, isi spuse in sinea sa Priatnikov.
Ce era de facut? Sa-l anunte pe Maximov? Sa anunte familia acestuia? In orice clipa ambulanta putea fi chemata si Maximov ridicat.
Dupa ce s-a terminat ziua de munca, Priatnikov a luat-o spre casa. Intentionat a mers pe drumul ocolitor, avea nevoie de timp pentru gandire. Pasind in fata din inertie, cu ochii infipti in caldaram se gandea la toate bautele pe care le avusese cu Maximov, cum ii furau impreuna ciresele vecinului si jucau fotbal cand erau mici  – la naiba, el i-a botezat fiul. Atunci si-a dat seama ca de fapt Maximov era prietenul lui cel mai bun si raspunsul tuturor intrebarilor a fost clar.
...............................................................................................................................................
S-a scurs inca o zi de munca. Priatnikov iese pe usile mari si ruginite ale fabricii, aprinzandu-si o tigara. Priveste ambulanta din fata secretariatului. Se deschide usa cu zgomot si ies doi handralai in halate tragandu-l pe Maximov de par, apoi il indeasa in ambulanta. S-au facut nevazuti.
Priatnikov a tras un fum adanc in piept si a rostit:
“Sa mearga in pula si asta”.


P.S.: textul e un  fel de cadavre exquis. Autori: L.D. & G. V. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu