miercuri, 23 ianuarie 2013

*** In dimineata zilei calare pe elefant, la amurg calare pe magar ***


S-a inscris mai mult din curiozitate la concursul televizat de arta culinara MasterChef. Incepuse de mic sa gateasca.
Gogosi, ochiuri, omlete, care mai tarziu, la varsta adolescentei au fost inlocuite de feluri mai rafinate de mancare. 
Ajunsese in semifinala. Intr-un timp extrem de limitat si contracronometru trebuia sa taie fasii, fasii o ditamai halca de carne pentru un soi de tocanita arabeasca cu nume sofisticat. 
Cei patru semifinalisti au luat satarele bine ascutite si la declansarea cronometrului au inceput sa execute rapid manevrele de sectionare a bucatilor de carne. Incepuse destul de bine. Dar un moment de neatentie, (un rest osos sau cine stie ce sgarci sau tendon) au modificat traiectoria satarului si intr-o secunda doua falange de la mana stanga i-au fost retezate. Desi emisiunea nu era transmisa in direct, regizorul a decis sa filmeze totul chiar si interventia paramedicilor care au pansat degetele. 
Nu s-au recuperat falangele, care din graba au fost amestecate cu celelalte bucati de carne si aruncate in oloiul cu legume si condimente. 
Dupa acest eveniment viata lui s-a schimbat. Interviuri la reviste si televiziuni de scandal, discutii interminabile despre starea lui psihica, asigurari medicale, familie, prieteni.
A dat in judecata formatul emisiunii si dupa castigarea procesului a primit din partea concernului American (patronul genului acesta de emisiuni) o mica pensie. 
Retras in apartamentul parintilor citeste, picteaza, canta, scrie aforisme, numai de gatit sa nu mai auda. 
.............................................................................................................................
"In dimineata zilei calare pe elefant, la amurg calare pe magar."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu