duminică, 6 mai 2012

***cum iti poti pierde mama, la circ***

***cum iti poti pierde mama, la circ***

Circul lui Lorenzo isi asezase cortul la marginea orasului nostru de cateva zile. Intr-o duminica tata a hotarat ca  intreaga familie sa mearga acolo. Nu trebuia sa ratam dresura de serpi a lui Vicenzo.
Am ocupat locurile in loja.
Spectacolul a inceput cu un mars al orchestrei.
Pe aceasta muzica a intrat Vicenzo, un italian musculos cu mustacioara, ce tinea pe brate si dupa gat un piton urias, lucios, la fel de stralucitor ca si Vicenzo ce era prea transpirat pentru inceputul spectacolului. Cred ca pitonul era foarte greu.
In sala, lumea, foarte putina ca numar, aplauda parca plictisita.
Deodata, mama se ridica in picioare si incepu sa strige in gura mare acoperind orchestra si aplauzele ritmate ale spectatorilor:

"Totul e o facatura si o inselatorie ieftina. Sa ne dati banii inapoi. Serpii nu sunt adevarati, sunt din cauciuc sau plastic."

Apoi, a urlat incontinuu cateva minute smulgandu-si parul din cap pana au intervenit in forta supraveghetorii. Salvarea a venit in 10 minute. Mama a fost internata la spital, iar acum este la un azil unde o vizitam o data pe saptamana.
Din cand in cand, ne povesteste tata, ne mai striga pe unul dintre noi si se roaga de personal sa o elibereze din camasa de forta.
Si totusi, daca mama a avut dreptate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu