marți, 1 mai 2012

***ultima marturie a unui dulau batran si obosit***


***ultima marturie a unui dulau batran si obosit***

“Am fost dat afara de catre stapan, din gospodarie, in urma cu aproape sapte ani.
Intr-o dimineata, fara a-mi mai aduce apa si mancare, stapanul meu a rupt sarma cu care era legata zgarda de lantul custii, apoi m-a alungat pe poarta.  A fost probabil nemultumit de faptul ca nu latram la trecatorii care greseau adresa si intrau in curte.
Am revenit zile la rand in fata casei dar fie stapanul, fie copii sai m-au injurat si au aruncat cu pietre in mine.
Viata pe strazi, hai-hui, nu a fost usoara. Hrana e greu de gasit. Adapost, ici si colo. In plus, sunt si conflicte, uneori sangeroase, cu haitele locului.
Acum la batranete, dupa o viata, mare parte din ea dusa pe strazi, o singura placere mi-a mai ramas. Placerea de a ataca din cand in cand roata vreunui automobil care trece in viteza pe strada (ce-i drept, cu cativa ani in urma, saream  si la rotile biciclistilor, insa nu mult dupa aceea, am renuntat cautand senzatii mai rafinate, mai riscante si mai puternice).
Putini isi inchipuie ce trairi trezeste in mintea unui caine o roata de automobil  in miscare. Pentru oameni, ‘atacul’ vreunui caine aparent linistit la trecerea razleata a unui automobil, pare un gest ilogic, violent si animalic.
Dar va spun, nu exista placere mai mare. E un sentiment amestecat de furie si satisfactie,  in care mintea iti este inundata de culorile si imaginile create de centrifuga rotilor, in care uiti de greutatile vietii de caine vagabond, si in care, dusmanul imaginar pe care l-ai putea prinde si care e o forma geometrica perfecta dispare in cateva secunde (nu inteleg nici acum, cum unii alearga  dupa cate o pisica diforma)…… .“
Un Mercedes de culoare alba aflat in mare viteza se apropia. Din masina  razbatea strident o muzica cu iz oriental. Soferul, fara a mai tine seama de nimeni si de nimic, i-a strivit intr-o secunda capatana cainelui, aruncand pe asfalt fragmente de creier, sange si par ale unui dulau batran si obosit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu