sâmbătă, 5 mai 2012

***raspunsul directorului Gradinii Zoologice***


***raspunsul directorului Gradinii Zoologice***
Ca reporter de investigatii viata mea profesionala s-a schimbat complet dupa interviul cu parintele Fusaru.
Va reamintesc ca parintele Fusaru este un popa trecut de 60 de ani, ras in cap si cu o mica barba vopsita in negru si care, imbracat in haine preotesti de slujba, impreuna cu mai tanara lui preoteasa, o duduie la vreo 25 de ani, mergeau ziua in amiaza mare in parcul orasului, se asezau pe o banca pe aleea principala, apoi incepeau sedintele de dezmierdari, atingeri nepotrivite si pupaturi sub ochii trecatorilor si ai privitorilor indignati.
Dupa interviul cu acest personaj insolit am avut foarte multe comenzi. A urmat o serie de calatorii obositoare in regiune pentru a cunoaste tot felul de oameni, care mai de care mai neobisnuiti, ceea ce mi-a distrus tot timpul liber.
Asa l-am cunoscut si pe Domnul Costache, absolvent de medicina veterinara si directorul Gradinii Zoologice din orasul vecin. Domnul Costache devenise doar de 2 ani directorul Gradinii Zoologice si reusise reabilitarea acestei institutii. Gradina Zoologica ajunsese unul dintre punctele de atractie din regiune. Succesul sau a fost imediat analizat pe toate partile pentru a observa ce substrat are, astfel incat modelul sa fie preluat si de alte institutii.
Se observase printre altele, ca in zilele de week-end afluenta de vizitatori crescuse cu 200%. Desi toata lumea s-ar fi asteptat sa predomine statistic copiii, ca grupe de varsta, rezultatele studiului au aratat ca in peste 90% din cazuri publicul era unul feminin, cu varste intre 17 si 24 ani.
Ce se intampla de fapt?
Directorul a vrut  sa vada cu ochii lui ceea ce  descoperise metoda statistica. A observat cu stupoare, dar si cu placere, grupuri, grupuri de cate trei-patru tinere, neinsotite de vreo parte barbateasca, fetiscane care mai de care mai aratoase si mai modern imbracate.
Cu ajutorul unui Centru de Cercetari Psihologice a pregatit un formular care a fost inmanat tinerelor la intrare in Gradina Zoologica, unde erau respectuos rugate sa-l completeze.
L-am intrebat pe Domnul Costache despre rezultatul studiului sau pentru  a-l consemna in interviu.  
“Fetele viziteaza mai des Gradina Zoologica pentru a studia comportamentul jivinelor. Cred ca acest lucru le-ar ajuta ulterior in viata”
Mi-a fost teama sa trec in interviu acest raspuns al directorului. Am preferat sa insist pe anumite  amanunte biografice ale sale, unele nu chiar ortodoxe (de exemplu, student fiind, a hacuit exemplarele laboratorului de vivisectie si a blocat activitatea studenteasca pe 3 luni).
Insa, de atunci, daca intalnesc vreo persoana, evident de sex feminin, care ma atrage, o abordez frontal, prima intrebare fiind cat de des a vizitat Gradina Zoologica.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu